1989

Pekka Harkki myi edellisen liimalankaa ja puuviiluja valmistaneen yrityksensä, Harved Oy:n Yhdysvaltoihin ja perusti Emport Ky:n Iittalaan. Yrityksessä työskenteli aluksi kolme henkilöä ja se toimi puupohjaisten tuotteiden maahantuojana ja jakelijana. Tuotevalikoimassa oli mm. viiluja ja massiivipuuta. Emport toimi myös Harvedin valmistamien liimalankojen edustajana Suomessa.

 

1992

Emport siirtyi isompiin toimitiloihin Valkeakoskelle, Sammonkadulle. Yritys työllisti tuolloin neljä henkilöä. Puupohjaisten tuotteiden valikoima painottui enemmän levytuotteisiin kuten MDF-levyihin, viilupintaisiin levyihin ja laminaattilevyihin. Emport jatkoi Harvedin liimalankojen edustajana.

 

1996

Emport osti Harvedin vanhat varasto- ja toimistotilat Lempäälän ja Valkeakosken rajalta Tikinmaasta ja siirsi toimintansa sinne. Henkilöstö koostui seitsemästä työntekijästä. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin rimalevyjä ja puureunanauhoja. Yhdysvaltalainen omistaja lopetti Harvedin tuotannon Suomessa, joten liimalankatuotteet tulivat Emportin varastoon Englannista ja sen jälkeen Yhdysvalloista.

 

2001

Levytuotteiden varastointiin rakennettiin lisää varastotilaa.

 

2004

Emport aloitti oman liimalankatuotannon. Liimalankaliiketoiminta työllisti lähes puolet yrityksen henkilökunnasta, joka oli 13 henkeä. Liimalankatuotteissa panostettiin vientiin.

 

2005 - 2007

Levytuotteille rakennettiin uudet varastorakennukset.

 

2009

Aloitettiin aaltopahviteollisuuden vahvikenauhan kehitysprojekti. Emport investoi nauhan tuotantoon tarvittaviin laitteistoihin ja rakennettiin tuotantolinja. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin melamiinipintaiset lastulevyt. Tilantarve kasvoi ja uutta varastotilaa rakennettiin lisää.

 
2010

Alkuvuonna käynnistettiin vahvikenauhan teollinen tuotanto ensimmäisenä Euroopassa. Kehitystyötä jatkettiin ja tuotevalikoimaan lisättiin myös muita aaltopahvipakkauksissa käytettäviä nauhoja, kuten pakkausten avaamista helpottavia repäisynauhoja. Levytuotteiden valikoimaan lisättiin ABS-reunanauhat. Yrityksessä työskenteli 17 henkilöä.
 

2011

Kasvavan tilantarpeen vuoksi rakennettiin uusi varastorakennus. Liimalankatuotteiden ja vahvikenauhojen myynnissä viennin osuus myynnistä kasvoi. Yrityksessä työllisti 19 henkeä.
 

2012

Yhtiömuoto muutettiin osakeyhtiöksi.

2015

Liimalankatuotteiden ja vahvikenauhojen liiketoiminta myytiin joulukuussa Lemtapes Oy:lle ja Emportista tuli Lemtapesin osaomistaja. Osa Emportin henkilökunnasta siirtyi Lemtapesin palvelukseen.

 

Emport jatkaa levytuotteiden maahantuontia sekä jälleenmyyntiä. Työntekijöitä on 9 henkeä.
 

2016

Vuoden alussa toteutettiin sukupolvenvaihdos. Uudeksi toimitusjohtajaksi valittiin Olli Harkki ja hallituksen puheenjohtajaksi Mikko Harkki. Pekka Harkki jatkaa Emportin hallituksessa.

Kiinnostuitko? Vastaamme mielellämme kysymyksiin.

Jätä yhteystietosi ja lyhyt kuvaus asiastasi oheisella lomakkeella niin otamme sinuun yhteyttä.